sv Den Hoorn – DHC 2-2 (2-1)

4 oktober 2020

Geen winnaar bij sv Den Hoorn tegen DHC

Bij sv Den Hoorn is een thuiswedstrijd zonder de fanatieke en jeugdige aanhang eigenlijk geen wedstrijd. In het bijzonder als het gaat tegen het drie kilometer verder gelegen DHC. In de derby’s tussen de Midden-Delflanders en de Delftenaren speelt de rivaliteit een niet te onderschatten rol. Door het missen van de aanhang van de club door de coronamaatregelen stond sv Den Hoorn – voordat de bal aan het rollen was gebracht – ogenschijnlijk al met 0-1 achter. Maar niets was minder waar, al na vijfenveertig seconden kon de verzamelde jeugd op het parkeerterrein een feestje bouwen. Na een opstapeling van fouten in de DHC-defensie is het Noah Barends die de 1-0 aantekende. Al snel in de wedstrijd moest Donny Slot (Den Hoorn) zich door een blessure laten vervangen, zijn plaats werd door Mohamed Ouhammou ingenomen. Nadat in de achtste minuut Tino Dimitrijevic het net achter keeper Nick Hasper liet bollen kon de man van de scorebordbediening de 2-0 tonen. Ook nu weer ging de verdediging van de bezoekers niet vrij uit. Een overtreding op de rand van het strafschopgebied  door  de ingevallen Mohamed Ouhammou na tien minuten spelen op Quinten van der Kraaij werd door scheidsrechter Wieger Hamersveld bestraft met een elfmetertrap. Aanvoerder Joey Emmerink liet goalie Robert Jan Kuipers van Den Hoorn kansloos: 2-1.

Na de doelwisseling werd in de vijfenzestigste minuut Jabrane el Youssefi door trainer Rob de Lange gewisseld voor Djurandy Swedo. De kleine buitenspeler stelde zijn trainer niet teleur, na vier minuten wist hij de Delftenaren naast de bewoners van het Erik van Dijk Sportpark te zetten: 2-2. DHC ging op jacht naar de overwinning met het gevaar dat de opdringende verdedigers werden overlopen door de counterende thuisploeg. De groenzwarten wisten geen bres te slaan in het verdedigingsblok van de gastheren en Den Hoorn wist niet te profiteren van de ontstane ruimte die geboden werd.

De referee moest acht keer het geel tonen waarvan twee kaarten op rekening van DHC werden geboekt. Met zes kaarten voor sv Den Hoorn was de schade iets hoger. Dat de meeste overtredingen tegen DHC werden begaan kan de ploeg van trainer Rob de Lange ook zichzelf aanrekeningen. Door de bal minder lang bij zich te houden is de kans dat de tegenstander een overtreding kan maken immers beduidend minder.

De begeleiding en reservespelers van de thuisclub hielden zich aan de coronaregels
En wat deden de bezoekers?
Robert Jan Kuipers van de gastheren is kansloos op een strafschop die door Joey Emmerink werd genomen
De verzorgers aan het werk
Quinten van der Kraaij
Frank de Lange
Jordy Brouwer en Tjebbe Baggerman
Tjebbe Baggerman
Jessy Nauman
Bas de Joode
Hoogstandje van Robert Jan Kuipers
Rakelings naast
Vincent Romeijn
Mohamed Ouhammou in duel met Jordy Brouwer en Jessy Nauman
Jeffrey van Roon; Jabrane el Youssef en Peterson Schenkels van de SV
Nick Hasper van DHC
Noah Barends de maker van de 1-0
Na zes minuten moet Donny Slot het veld verlaten door een blessure
Jeffrey van Roon
Roy Speelman
Jabrane el Youssefi
Bas de Joode en Jabrane el Youssefi aan de bal
Noah Hes; Tjebbe Baggerman en Quinten van der Kraaij van DHC
Bas de Joode; Quinten van der Kraaij en Mahamed Ouhammou
Noah Barends en Joey Emmerink
Geel voor Joey Emmerink
Vincent Romeijn
Jordy Brouwer
Frank de Lange; Noah Hes en Peterson Schenkels
Robert Jan Kuipers van sv Den Hoorn
Max Otten
Djurandy Swedo neemt de felicitatie in ontvangst van Jerone Goodett en Max Otten
Bas de Joode
Tjebbe Baggerman
Jerone Goodett en Tjebbe Baggerman
Djurandy Swedo