Concordia – Full Speed 5-2

27 september 2020

De Delftse derby aan de Brasserskade draaide uit op een gemakkelijke overwinning voor de thuisploeg. Concordia kwam al na elf minuten op een overtal te staan. Een overtreding van goalie Reinder Pull op Brad van Buuren (Concordia) was genoeg voor scheidsrechter Jos Straver om de doelman het ‘rood’ voor te houden. Enige protesten van de zijde van de Kerkpolder-bewoners leverde als resultaat een aantal gele kaarten op. Deze scheidsrechter staat in de regio bekend dat hij op geen enkele wijze tegenspraak duldt. Een gewaarschuwde speler voor de wedstrijd zou dan toch voor twee moeten gelden. De plaats onder de lat werd in eerste instantie overgenomen door Samet Mermer die op tien aan de wedstrijd begon. Zonder een bal aangeraakt te hebben werd hij weer door de gearriveerde Robin Koene vervangen en kon Mermer de wedstrijd gaan vervolgen vanaf de kant.

De toegekende strafschop werd door Mika Bavelaar verzilverd: 1-0

Toch kwam de formatie van trainer Frank Verhaar – die ook het ‘geel’ mocht ontvangen – ondanks het ondertal, door Rida Aarab op 1-1. Na ruin een halfuur spelen kwamen de zwarthemden wederom op voorsprong. Nu was Nick Krijnen die de bal over de doellijn deed belanden: 2-1

Na drie minuten in het tweede bedrijf stond de paal voor Nick Krijnen in de weg om de 3-1 op zijn naam te zetten. Na twee maal geel in de 64e minuut kon Joey Donkers (Full Speed) ook het veld ruimen en kwamen de roodbroeken met negen spelers te staan. Van deze tegenslag trok Rida Aarab zich niets aan en scoorde een minuut later zijn tweede doelpunt van de middag: 2-2. Dan zijn er nog vijfentwintig minuten te spelen die voor Full Speed te lang duurden. Felix Nijman maakte binnen vier minuten tijd de 4-2 vol. Ten slotte met nog zes klokrondjes te gaan is het invaller David Migo die de eindstand van 5-2 op het wedstrijdformulier zette.