Een gouden eeuw voor DHC vervolg

In het noodgedwongen tijdperk van niet voetballen ben ik weer gedoken in mijn fotoarchief. Hieronder een aantal teamfoto’s uit het verre verleden van DHC. Het is een uitdaging om de juiste namen van de spelers onder de foto’s te zetten. Ongetwijfeld kunt u mij hierbij helpen om een berichtje te sturen naar aadvdknaap@planet.nl

Michel Bijl, geheel rechts, is de trainer van het bovenstaande team. Voorts staat op de voorste rij als derde het zoontje van Louis van der Weijden? , vijfde Lionar? en als zesde …….. de Kort
Staand v.l.n.r.: Trainer Kunz ; Peter de Zwart; ………………; Julian Jenner; Arjen van Spronsen; …………..; Farid Bibouh; Tommie Smink; …………….. ; Leider van der Swaluw.
Zittend v.l.n.r.: Edgar Halbe;


Uitgelicht: Julian Jenner is door Alphense Boys aangesteld om het komende seizoen J0 18 te gaan trainen. Zijn eigen voetballoopbaan ging van TONEGIDO naar DHC in de jeugdopleiding en speelde in het betaalde voetbal voor NAC. AZ. Vitesse Arnhem; Rot Weiss Ahlen in Duitsland en Ferencyaros Hongarije. Julian werd met Jong Oranje in 2007 Europees kampioen. Julian is ook bekend als techniektrainer. Dat deed hij 2 jaar bij de jeugd van AZ en dat doet hij dit seizoen (overdag) in de middenbouw bij Ajax. Jenner is in het bezit van het UEFA B Diploma (TC 2) en zal het komend seizoen ook proberen om het UEFA A diploma te gaan halen.
Staand van l.n.r.: Leider Wim van Leeuwen; trainer Dick Suiker; Ronald van Leeuwen; Gregory Kollau; Sidney Smits?; Wito Camarda; Eric Treling; Ronald Poot; Wim Schut?; Ass. scheidsrechter Marco van Leest.
Zittend van l.n.r.: ………………; …………Lukassen; …………….; Jeroen Duinkerk; ……………….; Edwin Wittenberg

In een interview met Ronald Poot dat in 2018 plaatsvond en in ‘Delft op Zondag’ werd afgedrukt lezen we onder andere: ,,Het ging me aardig af, maar ik was geen ontzettend groot talent. Wel werd ik door DHC benaderd en stapte ik over. Ik kwam terecht in de B1, die landelijk speelde en stroomde door naar de A1. We hadden een leuk elftal met onder andere Danny en John Mulder, Eric Treling, Gregory Kollau, Sidney Smits en Ronald van Leeuwen. Daarnaast was alles op de club pico bello geregeld.”

– Kun je voorbeelden geven?
“Ja, de club organiseerde ‘nederlagenseries’, waarin we wedstrijden speelden tegen jeugdelftallen van bvo’s. Vaak wisten we de schade beperkt te houden en sporadisch sleepten we er een resultaat uit. Verder gingen we in 1989 naar Canada om te vieren dat er een directe lijnverbinding tussen Nederland en Canada was. Dat was een ervaring om nooit te vergeten.”

– Wat doe je nu nog?
“Ikzelf doe niets meer, maar mijn zoon voetbalt bij DHC. Ik ga er nog regelmatig kijken, maar stoor me soms wel aan de bemoeienissen van ouders langs de lijn. Laat die gasten lekker voetballen!”

Staand van l.n.r,: Cinjee; Bauke Baggernan; ……………; Ronald van Leeuwen?; ……………; Jurjen Wind
Zitend van l.n.r,; ………….; Brinkhof; …………… ; …………….. ; Ron Kuypers; …………..
Staand van l.n.r.: Michel Mangert; Raimond van de Engel; Johny Janszen…………….; ………….; Sander van der Eijk; leider Ronald Moor.
Zittend van l.n.r.: Michel Schlarmann; Donny Verbaan; Ernst Bijlsma: Jeroen …………; Tonny Brinkhof

Trainer Arie Potuyt en leider Peter Keyzer. Op de achterste rij keeper Samir Beeldsnijder. De zoontjes van de begeleiding staan op de achterste rij als tweede resp. vierde
Staande naast leider van der Laan; Derick Raprecht: Sander van der Eijk; Mark Halbe; ……………; ……………; Michel Schlarmann en Ton? Hunnego
Zittende van l.n.r. Clide la Fuente; Pascal van der Boogerd; …………….; Danny Mulder; Tonnie Brinkhof
Staande van l.n.r. ……………..; Albert van Straaten; Michel Pagie; ……………..; ……………; Frans Bast: Erik Wolf (1) en leider Aad van der Knaap.
Zittend van l.n.r.: Ton Warnaar; ……….. van den Bos; …………….; ……………….; ……….. Lam?
Staand van l.n.r.; Peter Menheere; Robbie Rozema; Erik Wolf (1); Edwin van Oord; Ronald Moor en leider Rinie Kroon.
Zittend van l.n.r.: Peter Huisman; Ronald Verhaar; Bert van Willigen; Kees Krikke; Pim Sybesma; Ron de Haan.
DHC seizoen 1959-1960; Wie het weet mag het zeggen. Piet Zeegers; Jan van der Velden en Nelis Kalden zijn zekerheidjes In het midden knielend Cor van Gaalen?
DHC seizoen 1962-1963. Joop Galje; Cor van Gaalen; Hans Dorjee; Nelis Kalden; Piet Zeegers, allemaal vraagtekens
Staand van l.n.r.: Jan van Buitenen trainer; Cees Glaudemans; Jan van der Velden; Piet Boekee; Gerrit Lupker; Joopp Fluit; Dirk Bavelaar; Leendert Hubert.
Zittend van l.n.r.; Karel Jansen; Nelis Kalden; Daan de Bleijker; Piet van Miert
DHC in ………….. Zie ik als zesde op de achterste rij Chris Kronshorst staan en naast Chris Wim Tetteroo? Cor van Gaalen links op de voorste rij is een zekerheidje?
Wel een heel oud DHC of is het soms Hollandia? Het tenue komt mij niet zo bekend voor
Is dat een DHC -team of is het Delfia , de fusie partner van Hollandia