Een gouden eeuw voor DHC

Staand van L naar R; Ron de Haan; Robbie Rozema; Kommer van der Eijk; Fred van Dijk; Edwin van Oord; …………….; trainer Jan Zwinkels
Zittend van L naar R: John de Winter; Ronald Heederik; Wilco van Buuren; Kees Krikke?; Eric Wolf en Raymond Canninga.

Uitgelicht:

Jan Zwinkels een trainer die zijn spelers echt beter leerde voetballen. Hij begon zijn voetballoopbaan bij het Wateringse VELO en werd hierna gescout door Telstar. Zijn voetbalcarrière sloot hij af bij DHC waar hij ook werd aangesteld als jeugdtrainer. Zwinkels bezat het trainersdiploma B van de KNVB. In het maatschappelijk leven was hij leraar lichamelijke opvoeding op een MAVO in Rijswijk
.
Ronald Heederik was een nette, maar vooral een zeer technische voetballer met een perfecte sliding. Zijn gezondheid verhinderde hem om door te stoten naar een BVO.  Hij speelde 158 wedstrijden voor DHC 1. Ronald maakte ook deel uit van de jeugdcommissie van de vereniging waarin hij kritisch, maar ook opbouwend het jeugdvoetbal benaderde. Op een veel te jonge leeftijd overleed Ronald.

Eric Wolf speelde 309 wedstrijden in DHC 1. Erik was een technisch begaafde speler en begenadigd  met een goed tactisch inzicht. Ondanks zijn lengte had hij een geweldige sprongkracht.  Eric onderbrak zijn voetbalcarrière bij DHC om op een hoger niveau te gaan spelen. Door een lichamelijk ongemak werd dat bij Excelsior Rotterdam van korte duur. Na deze periode zette hij zijn voetballoopbaan bij DHC voort en maakte hij deel uit van het elftal dat kampioen van Nederland bij de zondagamateurs werd. Zijn laatste voetbalschreden werden bij sv Schipluiden gezet waar hij inmiddels met zijn compagnon een assurantiebedrijf bestiert.

Wilco van Buuren speelde in het seizoen 1984-1985 vierentwintig wedstrijden  in Ajax 1. In het seizoen 1985-1986 ging hij op huurbasis naar PEC Zwolle om hierna een contract te tekenen. Na drie seizoenen zei  hij Zwolle vaarwel  en sloot in 1988 een contract af bij Willem II. Het verblijf in Tilburg duurde slechts een jaar en ging hierna voor FC Den Haag spelen. Aan zijn voetbalcarrière kwam door een rugblessure een abrupt einde. Voor FC Den Haag speelde Wilco twaalf wedstrijden en scoorde 4 keer. In totaal kwam hij 162 wedstrijden uit op eredivisieniveau en maakte hierin 28 doelpunten.  Na zijn carrière als professioneel voetballer legde Wilco zich in 1998 toe op het trainerschap. Van Buuren was jeugdtrainer bij verschillende voetbalclubs, zoals: Ajax, NEC, RKC en Willem II. Hij werkte vanaf 2007 als internationale trainer-coach bij Al-Riffa SC (Bahrein), the National team of Hungary, Al Ahli (Saoedi Arabië), Al Shabab (Dubai) en de Football Federation of Saudi Arabia (Saoedi Arabië). Van Buuren is momenteel werkzaam in Al Ain (Verenigde Emiraten).

Robbie Rozema speelde onder trainer Guus Haak vanuit de jeugd meteen in DHC 1. Op zich al een schitterende prestatie omdat in die tijd de concurrentie van andere spelers bijzonder groot was. Robbie speelde rechtsachter als aanvallende verdediger. Het was voor het publiek een lust voor het oog om deze jongeling te zien voetballen. Erg lang heeft zijn voetbalcarrière in Delft niet geduurd. Hij verhuisde van Nootdorp naar Nijmegen om in dienst te treden bij de Kon. Luchtmacht.